Skip to content

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen over de beweegzorg in Noord-Kennemerland en de Kop van Noord-Holland en landelijk. 

ALV BNW op 17 november in Schagen
17.00-19.00u in zaal Alpha

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons

Nieuwsbrief december

De laatste nieuwsbrief van 2021! We vertellen je hierin onder andere meer over de ALV, aankomende scholingen van het netwerk artrose en onze social media plannen!
Lees meer
nieuws BNW

Nieuwsbrief september

In deze nieuwsbrief lees je meer over patiënten participatie, de LDF, de uitgestuurde leden enquête, bezoek van de KNGF bij BNW, verwijzen naar de netwerken en de agenda voor de komende maanden!
Lees meer

Nieuwsbrief juni

We staan op de kaart! De andere zorgverleners in de regio zien duidelijk de meerwaarde van een goed georganiseerde paramedi. De rol van BNW in het zorglandschap is steeds duidelijker aan het worden.
Lees meer
BNW

Nieuwsbrief februari

Heeft u onze nieuwsbrief van februari al gelezen? Hierin vertellen wij o.a. over de laatste ontwikkelingen binnen BNW en de samenwerking met andere eerstelijns- en tweedelijnszorgverleners.
Lees meer
BNW

Nieuwsbrief december

Heeft u onze nieuwsbrief van december al gelezen? Hierin vertellen wij onder andere over de laatste ontwikkelingen binnen BNW en de netwerken Sport en Artrose, een terugblik op de ALV van 25 november en de LDF webinar.
Lees meer
ldf

Webinar LDF

Heeft u de webinar Landelijke Database Fysiotherapie (LDF) gemist? Deze kunt u nu ook online terugkijken. Data biedt ons kansen om van elkaar te leren en fysiotherapeutische zorg te optimaliseren. Daarnaast biedt het mogelijkheden om de meerwaarde zichtbaar te maken aan patiënten, zorgverzekeraars en andere stakeholders.
Lees meer
BNW

Nieuwsbrief september

Heeft u onze nieuwsbrief van september al gelezen? Hierin vertellen wij onder andere over de laatste ontwikkelingen binnen BNW, de inrichting van de netwerken Reuma, COPD en Oncologie, de oprichting van een schouder- en (top)sport netwerk en scholingsmogelijkheden.
Lees meer

Word ook lid van BNW!

BNW heeft u nodig. Om daadwerkelijk onze regionale beroepsgroep te kunnen representeren en aanspreekpunt en gesprekspartner te kunnen worden, heeft BNW leden nodig. Hoe groter de groep is die BNW vertegenwoordigt, des te groter is het verschil dat we kunnen maken als we aan overlegtafels aanschuiven.
Lees meer

Samenwerking tussen Netwerk Oncologische Zorg en Beweegzorg Noordwest

Het Netwerk Oncologische Zorg (NOZ) heeft na haar laatste ledenvergadering, afgelopen december, besloten te gaan aansluiten bij BNW.
Lees meer

Samenwerking met HONK & HKN – Zorgpad Valpreventie

Onlangs heeft er een veelbelovend gesprek plaatsgevonden tussen oa BNW en de coördinator ouderenzorg van het ketenzorgprogramma INKT, wat een onderdeel is van HONK en HKN. Dit gesprek had als
Lees meer

Samenwerking met Schoudernetwerk SNNHN, Lage Rugnetwerk en KNGF

Ook bij schoudernetwerk SNNHN heeft BNW de vraag neergelegd of zij willen overwegen om samen te gaan werken. Met het lage rugnetwerk hebben er ook inmiddels contacten plaatsgevonden en ziet dit kwaliteitsnetwerk ook veel meerwaarde in een samenwerking! Tot slot staat BNW ook in contact met het KNGF.
Lees meer

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

Begin december is er een constructieve bijeenkomst geweest met een aantal collega's die overwegen om de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aan te gaan bieden.
Lees meer

Samenwerking met Netwerk Orthopedie (NO) en Netwerk Artrose (NA)

BNW en Netwerk Orthopedie en Artrose zijn voornemens om per 1 juli 2020 de activiteiten te gaan samenvoegen. De achterliggende gedachte hiervan is dat NO en NA zich volledig kunnen richten op de inhoud terwijl BNW de netwerken gaat faciliteren op organisatorisch en administratief gebied.
Lees meer

BNW op bezoek bij HONK

Op 25 november 2019 was BNW uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de informatieavond voor fysiotherapeuten, die werd georganiseerd door HONK. Op verzoek van HONK heeft BNW een presentatie gegeven en uitgelegd op welke manier BNW meerwaarde kan creëren voor het COPD netwerk.
Lees meer

Ontwikkelingen BNW

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Zo is er contact gelegd met oefentherapeuten, zijn er ontwikkelingen omtrent de samenwerking met ZONH en is BNW druk bezig zich te organiseren.
Lees meer

Update ‘Netwerken & Samenwerken’

Diverse netwerken staan in contact met BNW om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een samenwerking aan te gaan. Hieronder volgen een aantal updates!
Lees meer

Bijeenkomst BNW een groot succes!

Afgelopen donderdag vond de bijeenkomst van Beweegzorg Noordwest plaats. Met een grote opkomst, van circa 70 geïnteresseerde collega's was het een zeer geslaagde avond. Mario van Til heeft een presentatie gegeven over de mogelijkheden en kansen die BNW voor de fysiotherapeuten van de regio NoordWest gaat bieden.
Lees meer

Save the Date: BNW-bijeenkomst

Save the date! Op donderdag 14 november 2019 vindt de bijeenkomst De Toekomst van Beweegzorg plaats in Alpha te Schagen.
Lees meer

Guido van Woerkom op bezoek

Guido van Woerkom is voorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor fysiotherapie. Afgelopen 12 juni bracht hij een bezoek aan BNW.
Lees meer

Kennismaking Ab Klink

In juli staat er een kennismaking gepland met voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en huidig bestuurslid van zorgverzekeraar VGZ Ab Klink.
Lees meer

Officiële coöperatie sinds 4 april

Sinds 4 april is BNW een officiële coöperatie geworden. Om invulling te geven aan onze jaarplannen zijn wij in gesprek met individuele therapeuten, voorzitters van netwerken en natuurlijk met stakeholders.
Lees meer

BNW in de Tweede Kamer

Woensdag 26 juni gaf Menno Spoor, bestuurslid van BNW, een presentatie in de Tweede Kamer over BNW, regionalisering, substitutie en eHealth.
Lees meer